francuski radijator f129

Šta su ELEKTRIČNI RADIJATORI?

Uređaji za grejanje koji rade na principu konvekcije odnosno prenosa toplote zračenjem. Fluid (vazduh) u kontaktu sa izvorom toplote (konvektorom) postaje ređi, i bez ventilatora, blagim strujanjem obezbeđuje ugodnu raspodelu toplote u prostoriji.

Da li je to isto što i NORVEŠKI RADIJATORI?

Na evropskom tržištu trenutno postoji veći broj veoma kvalitetnih proizvođača konvektorskih radijatora. U zavisnosti od načina plasmana na različitim tržištima ovakav tip radijatora se naziva norveški, švedski ili francuski. Suštinske razlike nema. Princip rada, tip grejača, osetljivost termoregulatora, visina i način montaže uređaja su potpuno isti.

Predviđena snaga

Predviđena snaga (m2) predstavlja broj kvadratnih metara prostora koje jedno grejno telo može da opsluži. Ona nije konstanta i na nju utiče niz faktora kao što su stepen izolacije prostorija, visina plafona, trenutno stanje stolarije, lični afiniteti potrošača, namena prostorije i naravno potrošnja ostalih električnih uređaja koji se svakodnevno koriste u domaćinstvu, a ravnopravno utiču u ukupnom zbiru potrošene električne energije u toku jednog meseca.

Praksa određivanja snage uređaja za kvadratni metar grejanog prostora je pokazala da u Srbiji preovlađuju srednje izolovani stanovi i kuće i da se najčešče preporučuje predviđena snaga 100 W/m2 – 120 W/m2 uz standardnu visinu plafona 2,6 m.

*Podaci su informativnog karaktera i treba ih uzeti sa rezervom! 

Preporučujemo da nas pozovete (011/4042252) ili ostavite kontakt, kako bi mogli zajednički analizirati sve parametre koji mogu kasnije uticati na kvalitetu grejanja i potrošnju.

 

Preporučena snaga: 100 - 120 W/m2

Česta pitanja

Za sve vrste stambenih i poslovnih prostorija kao osnovno, ili u nekim slučajevima, kao dopunsko grejanje.

Vrlo jednostavno i precizno.
Radijator ima prekidač koji služi za priključenje i termostat koji reaguje na minimalnu promenu temperature u prostoru.
Termostat i prekidač su sastavni delovi radijatora (konvektora)

Vrlo jednostavno, na zid, sa nosačem koji dobijete uz radijator, ili postavljanjem na podne nosače.

Naprotiv, to je ekološki proizvod i bez problema ga koriste osobe sa respiratornim poteškoćama i alergijama.

Za modele Atlantic i Ensto garancija je 5. godina, dok je za model Aero garancija 3. godine, odnosno za Bekar 2. godine!